2011

Hieronder vindt u alle oude nieuwsberichten uit 2011.

25-11-2011 Nieuwsbriefsysteem

Vanaf heden hebben we een nieuwsbriefsysteem binnen de vereniging. Dit systeem gaan we gebruiken om belangrijke, leuke of interessante zaken rond te sturen waarvan de sluitingsdatum buiten de uitgaven van Het Karrespoor vallen.

U moet dan denken aan leuke activiteiten die andere menverenigingen in de omgeving organiseren. Of belangrijke zaken die bijvoorbeeld de KNHS naar buiten brengt en waar een sluitingsdatum op zit voor u als lid. Dat zijn de zaken die we bij u onder de aandacht willen brengen. Dit gebeurde altijd al wel maar vanaf nu dus met een iets andere vormgeving.

De nieuwsbrief zal niet met een vaste regelmaat uitgebracht worden maar alleen als er daadwerkelijk ook iets nieuws te melden is. Het is dus niet zo dat uw mailbox constant vol zit met nutteloze informatie waar u niet op zit te wachten. U kunt zich ook op elk gewenst moment afmelden als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U verplicht zich dus nergens toe.

Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet en wilt u dit wel graag? Meldt u dan nu aan door op onderstaande link te klikken.

Aanmeldformulier

Naar boven

08-11-2011 Indoor marathon

Op vrijdag 30 december overdag organiseren we met de vereniging weer een indoor marathon. Deze wordt gehouden op de vrijdag, overdag, in de binnenbak van de manege. We beginnen ’s morgens, hoe laat ligt aan het aantal deelnemers.

Geef je op via het formulier op het prikbord op de manege of stuur een mail aan het bestuur.

Deze mini marathon is bestemd voor iedereen, dus ook als je nog nooit hebt meegedaan. Alle leden, jong en oud, recreanten of wedstrijdmenners kunnen mee doen dus geef je op voor deze gezellige aangelegenheid.

Er wordt deze dag gezorgd voor heerlijke oliebollen dus komt allen!

Naar boven

08-11-2011 Huldiging kampioenen

Maandag 10 oktober werd er een viertal leden van menvereniging Harp in het zonnetje gezet, aangezien zij allen zeer goed hebben gepresteerd op de Nederlandse Kampioenschappen. Allereerst werden Hage en Riet Hoevers uit Ommen naar voren gehaald aangezien zij de derde prijs gekregen hebben op de kampioenschappen voor Authentiek Gerij.

De tweede plaats was op dit kampioenschap voor de familie Terpstra uit Gramsbergen en Watze kwam dus namens de familie  naar voren.

Vervolgens was Ina Nijeboer uit Collendoorn aan de beurt want zij had op de Kampioenschappen Dressuur en Vaardigheid de derde prijs weten te halen in de vaardigheidsklasse L enkelspan paard.

Als hekkensluiter was Lisanne van der Spoel uit Bruchterveld aan de beurt want zij is Nederlands Kampioen geworden in de vaardigheid klasse M tweespan pony’s. Lisanne had voor deze gelegenheid de gewonnen dekens en vaantjes meegenomen zodat met de kampioenen een ereronde in stijl kon worden afgelegd.

Naar boven

08-11-2011 Huifkartocht Clara

Onderstaand stuk ontvingen we van de mensen van Clara Feyoena in Heemse als bedankje voor de geweldige dag die ze hebben gehad:

‘Dinsdag  september was het weer zover. Onze jaarlijkse huifkartocht in samenwerking met menvereniging Harp en al onze activiteitenbegeleidsters  van de afdelingen Delle, Marke, Esch en ’t Buurthuus. ’s Morgens konden de bewoners rond 10.30 uur opstappen.

We hebben heerlijk vertoefd in de bossen van de Oldemeijer. Op een parkeerplaats bij de Oldemeijer werd iedereen voorzien van een glaasje fris en een hapje. Daarna werd de tocht voortgezet.

Namens bewoners en activiteitenbegeleidsters weer hartelijk dank dat ook dit jaar er weer een prachtige huifkartocht gereden kon worden! Vrijwilligers en verdere personeel ook bedankt voor jullie inzet tijdens de huifkartocht.’

Naar boven

31-10-2011 Filmpagina

Vanaf vandaag is er een filmpagina toegevoegd aan de website. Op deze pagina staan links van filmpjes van leden van onze vereniging. Wanneer er op een link gedrukt wordt kom je rechtstreeks uit bij het goede filmpje.

Wanneer er mensen zijn die nog filmpjes hebben zijn deze van harte welkom! Deze zullen dan  ook op de filmpagina worden geplaatst.

Om direct naar de filmpagina te gaan klik hier.

Naar boven

14-11-2011 Mini avond op de manege

Mensen denk er aan, het is bijna herfstvakantie. Nu wil het altijd zo zijn dat we in de herfstvakantie als club wat organiseren voor de kleintjes en dat gebeurd nu dus weer… De mini-avond staat gepland voor 24 oktober, dus opa’s en oma’s, ouders en ooms en tante’s van leden denk eraan: neem de kleintjes mee naar de manege voor een leuke avond.

We hadden bedacht dat we natuurlijk gaan mennen maar iets anders als anders en er is een gelegenheid voor een knuffelhoekje (kleine huisdieren). Er is net als vorig jaar weer ponyrijden en natuurlijk niet te vergeten de gratis pannekoeken eten. Dus noteer alvast de datum in uw agenda!

Naar boven

09-09-2011 Menvereniging Harp sleept prijzen weg op Districtskampioenschap Putten!

Zaterdag 6 augustus werd er een Districts Kampioenschap Dressuur en Vaardigheid gehouden in Putten. Maar liefst zes leden van onze vereniging gingen de uitdaging aan om hier hun kunnen te vertonen.

Dat dit uiteindelijk niet voor niets was bleek uit de einduitslag: in de klasse B-dressuur tweespan paard mag Gerrit Beniers zich tot zijn grote schrik vanaf nu District Kampioen noemen. In de vaardigheid zetten Nelson en Baron zich goed in voor de baas en hier werden ze dan ook beloond met een derde prijs.

Jan Kosters komt uit voor Het Gareel maar is ook lid bij ons en werd benoemd tot District Kampioen in de klasse Z-vaardigheid met zijn Anouska.

In de klasse L-dressuur enkelspan paard reed Marriele Schulting samen met haar merrie Zalia en groom Brenda naar een nette derde plaats en tot haar grote verrassing werd ze District Kampioen in de de klasse L-vaardigheid.

Verder uitslagen van de rest van de club waren: Lisanne van der Spoel reed haar tweespan pony’s Sjors en Sjimmie naar een nette vierde plaats in de L-dressuur en M-vaardigheid.

Hanny Kosters werd met haar paard Harry vijftiende in de klasse L-dressuur en zesde in de L-vaardigheid.

Ina Nijeboer reed haar paard Sharell in de M-dressuur naar een vijfde plaats en in de vaardigheid werd ze zevende.

Al met al weer een geslaagde dag voor Harp en we hopen deze resultaten voort te zetten op de Hippiade in Ermelo op 17 september a.s. Jammer genoeg wordt er dit jaar geen kampioenschap in de klasse B verreden op de Hippiade waardoor Gerrit Beniers in de dressuur in elk geval niet door mag naar Ermelo.

Naar boven

08-09-2011 Kampioenschappen in Putten

Op zaterdag 6 augustus waren de kampioenschappen mennen in Putten. De dag ervoor werden de benen opgeschoren. En zaterdagmorgen de paarden wassen en de koets schoonmaken. De manen ingevlochten, het tuig poetsen. Alles opladen en rijden maar.

We vertrokken om 11.30 uur naar Putten. Daar aangekomen eerst naar het secretariaat om te betalen en ons rijtuignummer op te halen, nummer 113. Om 13.00 uur was er gelegenheid om de vaardigheid te verkennen. We moesten om 15.10 uur dressuren en aansluitend de vaardigheid. De dressuur werd naar ons gevoel goed gereden. Het ging allemaal goed in de vaardigheid, twee balletjes binnen de tijd. Het was een mooie dag, het was er warm. En dan wachten op de prijsuitreiking. Dat duurde een hele tijd maar om 18.00 uur was het dan zo ver, de prijzen werden bekend gemaakt. Dan wordt je naam omgeroepen, Gerrit Beniers kampioen in de dressuur klasse B/L. Gerrit verschiet van kleur, hier had hij helemaal niet op gerekend. Het is nog maar de vierde keer dat hij start met dit span (Baron en Nelson). Maar het is gelukt, dus hij mocht op het podium en daarna werd hij ook nog reserve kampioen in de vaardigheid. Dus al met al een geslaage dag en we zijn heel trots op onze paarden. En op 17 september zijn de Nederlands kampioenschappen. Hier mogen we ook aan mee doen, hoe het dan gaat zien we wel.

Jennie Beniers

Naar boven