2013

Hieronder vindt u alle oude nieuwsberichten uit 2013:

21-10-2013 Winnaars les

Drie leden van menvereniging HARP hadden een dag les gewonnen bij Aart van der Kamp in Putten. Roy Nijeboer, Ilse Foppen en Peter ten Brinke hebben die dag flink hun best gedaan zoals is te zien op de foto’s.

Naar boven

22-09-2013 Uitslagem impuls marathon Ane

Hieronder vindt u de uitslagen van de Impuls marathon te Ane welke op de laatste zaterdag van september verreden werd.

De uitslagen zijn te downloaden via onderstaande link:

Marathon2013 – Einduitslag

Naar boven

10-09-2013 Impuls marathon Ane

Hieronder vindt u het inschrijfformulier voor de Impuls Marathon te Ane die op zaterdag 28 september gereden wordt.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50. Het is ook mogelijk om alleen mee te doen aan de onderdelen Dressuur en Vaardigheid; wegparcours; hindernisparcours of een combinatie hiervan.

Sluitingsdatum inschrijving is 20 september 2013. 

Het inschrijfformulier is hieronder te downloaden. Graag volledig ingevuld terugzenden aan J. Zweers, Brinkberg 4, 7772 EZ Hardenberg of mailen naar marathonane@outlook.com.

PDF: Inschrijfformulier Impuls Marathon Ane 2013

Word: Inschrijfformulier Impuls Marathon Ane 2013

Naar boven

08-07-2013 Camping rijden

Het camping rijden is dit jaar wederom bij camping De Kleine Belties. We starten om 19.15 uur bij de kantine. Aanspannen kan achter de camping, aan de Oldemijerweg. Neem een groom mee. Ruilen mag, maar geef dit dan even door aan Henk Beniers.

Kaartverkoop wordt verzorgd door G. Veneberg en G. Lagemaat. Helpers zijn S. Wolters, J.H. Hultink, B. Scholten-Weggenmans, L. Ramaker, O. de Graaf, R. Stuur en G. Ramaker.

Na afloop is er bij de kantine een consumptie en een warme harp. Zijn er mensen die hierboven niet genoemd worden maar die alsnog willen helpen dan graag even bellen met Henk Beniers (tel. 06-51325531).

10 juli: J. Grootoonk, G.J. Reints, G. Lennips, D. de Graaf en als reserve H. Beniers.

17 juli: G. Nijeboer, P. ten Brinke, S. Muis, A. Amsink en als reserve H. Beniers.

24 juli: G. Kleefman, J. Kosters, L. v.d. Spoel, S. Muis en als reserve P. v. Zanten/ B. Huisken.

31 juli: L. v.d. Spoel, H. Prenger, Gerben Beniers, L. Briene of R. Nijeboer en als reserveS. Muis.

8 aug: L. v.d. Spoel, H. Prenger, H. Beniers, G. Nijeboer, B. Haverkort, H. Hofsink of J. Hofsink en als reserve D. de Graaf.

14 aug: D. de Graaf, S. Muis, Gerrit Beniers, L. v.d. Spoel, H. Prenger en als reserve H. Beniers.

21 aug: L. v.d. Spoel, H. Prenger, M. Schulting, G. Nijeboer of I. Nijeboer, A. Amsink en als reserve H. Beniers.

28 aug: L. v.d. Spoel, H. Prenger, P. ten Brinke, S. Muis, H. Beniers en als reserve Fam. Nijeboer.

Naar boven

17-06-2013 Persbericht

Erica van Beek uit Staphorst en Cindy Botter uit Kerkenveld zijn met hun pony’s naar Zuidwolde afgereisd om daar Menvereniging HARP weer op de kaart te zetten. Deze wedstrijd was voor Erica haar debuut met haar tweespan pony’s in de B-dressuur. Zij behaalde hier een hele mooie eerste prijs.

Cindy behaalde met haar twee pony’s in de categorie enkelspan B-dressuur een eerste en een tweede prijs en werd in de vaardigheid in de klasse L ook nog tweede.

Lienke Briene uit Bruchterveld ging met haar pony naar Heeten waar een oefenmarathon werd verreden. Zij was de snelste in de vaardigheid klasse pony enkel- en tweespan en werd uiteindelijk zevende in de marathon.

Naar boven

16-06-2013 Zomercompetitie 2013

Hieronder vindt u de proeven die tijdens de zomercompetitie 2013 verreden zullen worden. De proeven zijn te openen/ te downloaden door op de betreffende proef te klikken.

De proeven voor klasse B – Hobby klasse

13 mei     Proef B 54

3 juni        Proef B 56

24 juni      Proef B 54

15 juli       Proef B 56

De proeven voor klasse L

13 mei      proef L 58

3 juni        Proef L 59

24 juni      proef L 58

15 juli       Proef L 59

De proeven voor klasse M

13 mei     proef M 60

3 juni        proef M 61

24 juni      proef M 60

15 juli       proef M 61

Naar boven

03-07-2013 HARP-leden onder het zadel
Afgelopen zondag werd er bij de familie Kosters een gezellige dag georganiseerd. Veel leden van menvereniging Het Gareel uit Ommen waagden zich eraan om eens op het zadel te gaan zitten i.p.v. op de koets. Ook een aantal leden van onze menvereniging waren van de partij omdat ze wel eens wilden zien hoe hun rijkunsten waren. Voor alle HARP-leden was het al lange tijd geleden dat ze op een paard hadden gereden. Menigeen heeft dan ook flinke spierpijn aan deze dag overgehouden.
Zo klom Gerrit Beniers op zijn paard Niels om een bixie-proef te rijden om eens te kijken wat anderen van zijn rijkunsten vonden. En dat leverde hem maar liefst een derde plaats op! Ook Gerben Beniers reed op Niels, maar dan wel een B-proef, dus compleet met galop en werd hierbij netjes negende met 182 punten. Linda Nijeboer klom ook nog even op Niels om een B-proef te rijden en werd hiermee eerste met 190 punten. Tevens won zij de wisselbeker dus zal ze zich volgend jaar weer moeten laten zien om deze te verdedigen.
Jan en Hanny hadden alles goed voor elkaar en iedereen kon lekker ontspannen genieten. Jong en oud waren goed vertegenwoordigt, zowel als publiek als op de paarden. Het weer zat ons mee en het was heerlijk zitten in het zonnetje dus al met al was het dus een zeer geslaagde en gezellige dag.

29-05-2013 HARPer Reserve Kampioen Marathon

Persbericht – 28 mei 2013

Op de tweedaagse wedstrijd in Haaksbergen georganiseerd door de Sterruiters werd uiteindelijk na een zeer spannende strijd Jan Kosters uit Arriën heel netjes Reserve Kampioen Marathon klasse 1 tweespan paard.

De volgende dressuur en vaardigheid menwedstrijd in de regio is de wedstrijd van Menvereniging HARP gehouden op 1 juni op het terrein van manege Hoogenweg te Hoogenweg.

28-04-2013 Uitnodiging avondwedstrijd menvereniging HARP

Flyer avondwedstrijd 2013

Naar boven

20-04-2013 Uitnodiging wedstrijd menvereniging HARP

Flyer wedstrijd 2013

Naar boven

18-03-2013 Persbericht

Zaterdag 16 maart was het terrein van de Reestlandkoetsiers in Balkbrug weer beschikbaar voor een dressuur en vaardigheidswedstrijd. Enkele leden van Menvereniging HARP hebben hier positief aan deelgenomen.

Berdien Huisken uit Hardenberg deed mee met haar pony Spikey in de dressuur klasse L enkelspan pony hier behaalde zij een eerste prijs. Gerrit Beniers uit Arrien behaalde met zijn tweespan paarden in de klasse L dressuur en vaardigheid beide de eerste prijs. Roy Nijeboer uit de Krim behaalde met zijn paard Sharell de eerste prijs in de vaardigheid klasse L enkelspan paard.

Naar boven

11-03-2013 Persbericht

Afgelopen zaterdag was het weer tijd om de strijd aan te gaan met elkaar bij sportpark De Boshoek. Hier organiseerden De Sallandmenners een dressuur- en vaardigheidswedstrijd. Voor Roy Nijeboer uit De Krim pakte dit in de vaardigheid weer goed uit met een eerste prijs met zijn paard Sharell in de klasse L enkelspan paard. In de dressuur klasse L greep hij net naast de eerste prijs, deze werd uitgereikt aan degene die 196 punten gereden had en Roy had hier 194 punten behaald.

Lienke Briene uit Bruchterveld was weer trots op haar pony Bass. Zij behaalden met zijn tweeën een eerste prijs in de klasse L vaardigheid enkelspan pony en in de klasse B dressuur een hele nette tweede prijs.

Voor instructeur Gerrit Beniers uit Arriën werden er weer twee eerste prijzen klaar gezet. Deze mocht hij meenemen voor de klasse L vaardigheid en L dressuur tweespan paard.

Naar boven

07-03- 2013 Ringsteken competitie

Aankomende maandag 11 maart gaan we van start met de competitie ringsteken. We beginnen om 19.00 uur met de eerste van de drie avonden.

Om mee te dingen voor een prijs, zul je alle drie avonden mee moeten doen. Deze drie avonden zijn11 maart, 15 april en 6 mei.

De prijsuitreiking zal op de ledenvergadering plaats vinden. Opgave bij aanvang aankomende maandag 11 maart.

Leuk en gezellig voor jong en oud en voor NIET RIJDENDE LEDEN!

Bij vragen kun je terecht bij Henk Prenger (06-12590669) of Gerrit Nijeboer (06-27877894).

Naar boven

05-03-2013 Persbericht

Afgelopen zaterdag ging wederom een drietal leden van Menvereniging HARp weer op wedstrijd. Ditmaal was de accommodatie van De Helderse Voerluu in Hellendoorn de plaats waar ze de strijd met de rest aangingen.

Voor Lienke Briene uit Bruchterveld werd het een mooie dat met haar pony Bass. Ze behaalde de vijfde en de tweede plaats in de B-dressuur enkelspan pony met 188 en 190 punten. In de vaardigheid stuurde ze Bass heel snel rond en hier behaalde zij een eerste prijs.

Roy Nijeboer uit De Krim behaalde met zijn paard Sharell twee keer een derde plaats in de categorie enkelspan paard klasse L-dressuur. In de vaardigheid moest hij net iemand voor laten gaan en behaalde hier een tweede plaats.

Voor Gerrit Beniers uit Arriën was het drie keer prijs. Hij behaalde met zijn tweespan paarden Baron en Nelson twee keer een eerste prijs in de L-dressuur met 194 en 195 punten. En ook in de vaardigheid mocht hij de eerste prijs mee naar huis nemen.

De volgende wedstrijd wordt verreden op Sportpark De Boshoek op zaterdag 9 maart.

Naar boven

26-02-2013 Persbericht

Drie leden van Menvereniging HARP reden zaterdag 16 februari met hun paarden en pony’s mee op de Dressuur en Vaardigheidswedstrijd georganiseerd door Het Aangespannen Paard Heeten. (zie foto’s)

Roy Nijeboer uit De Krim reed met zijn paard Sharell in de vaardigheid in de Klasse L naar de eerste prijs na twee foutloze en snelle rondes. Jeska Richterink uit Bruchterveld reed met Zandor van de Buske naar een nette tweede plaats nadat ze er een balletje af had gereden. Gerrit Beniers uit Arriën behaalde met zijn tweespan Baron en Nelson een eerste prijs in zowel de Klasse L Dressuur als in de Klasse L Vaardigheid.

Op zaterdag 23 februari kwamen weer een aantal leden van Menvereniging HARP in actie. In het sportcomplex van Menvereniging De Bosruiters te Den Ham werd afgelopen zaterdag weer een dressuur en vaardigheidswedstrijd georganiseerd. Van Menvereniging HARP hebben een drietal leden met hun aanspanning hun beste beentje voortgezet en dit resulteerde in de volgende uitslag.

Gerrit Beniers uit Arriën reed met zijn tweespan Baron en Nelson wederom tweemaal naar een eerste plaats in de L dressuur en in de L vaardigheid. Jeska Richterink uit Bruchterveld werd met haar kleine pony Zandor van de Buske tweede in de Klasse B dressuur en L vaardigheid. Roy Nijeboer uit De Krim behaalde in de klasse L vaardigheid met Sharell na de val van één balletje netjes een tweede plaats. (zie foto’s)

Naar boven