2012

Hieronder vindt u alle oude nieuwsberichten uit 2012.

19 november 2012 – Menvereniging HARP naar concours in Balkbrug

Afgelopen zaterdag 17 november werd er een dressuur en vaardigheidswedstrijd georganiseerd door de Reestdal Koetsiers uit Balkbrug in de Diamanthal. Hier deden een aantal leden van Menvereniging Harp aan mee.

Voor instructeur Gerrit Beniers uit Arriën verliep de dag zeer voorspoedig met een eerste prijs in de vaardigheid tweespan paard klasse L en een eerste prijs in de dressuur tweespan paard klasse L met een topscore van 217 punten.

Roy Nijeboer uit Collendoorn won met zijn paard Sharell de eerste prijs in de vaardigheid klasse L enkelspan paard. De volgende wedstrijd wordt verreden op 24 november te Elim.

Naar boven

4 november 2012 – HARPers weer in de prijzen

Afgelopen zaterdag werd er op het terrein van de Bosruiters in Den Ham(ov)
weer een dressuur en vaardigheidswedstrijd georganiseerd door Menvereniging de Bosruiters. Enkele leden van HARP hebben hier weer hun kunnen proberen te vertonen.
Eerst werd de vaardigheid verreden en en de klasse M enkelspan paard ging de eerste prijs met de snelste dagtijd naar Ina Nijeboer uit Collendoorn met haar paard Sharell.
In de klasse L enkelspan pony ging de tweede plaats naar Lienke Briene uit Bruchterveld met Bass. Gerrit Ramaker kwam vanuit de Hoogenweg met de trekker en reed met zijn tweespan paarden naar een eerste plaats in de klasse L vaardigheid.
Vervolgens was het tijd voor de dressuur. In de klasse B enkelspan pony was er een tweede plaats voor Lienke Briene en een derde plaats voor Berdien Huisken. Dat Gerrit Ramaker niet voor niets was komen rijden met de trekker bleek bij de dressuur hier haalde hij weer een eerste prijs in de klasse B tweespan paard. De klasse M enkelspan paard ging de strijd bijna tussen de HARPers onderling maar de uitslag viel toch gunstiger uit voor Irene Terpstra uit Ane met haar hengst Goliath met een eerste prijs in deze klasse en de derde plaats ging uiteindelijk naar Ina Nijeboer uit Collendoorn met Sharell.
De volgende wedstrijden worden verreden op 9-11 in Heeten en op 17-11 in Balkbrug.

Naar boven

15 oktober 2012 – DVD Authentieke Rijtuigendag

Tijdens de authentieke tocht op 8 september is er de hele dag gefilmd. De opnames zijn nu gemonteerd en er is een hele leuke dvd ontstaan.

Deze dvd is te bestellen voor een bedrag 7,50 euro. Bestellen is mogelijk per mail hage.riet@hetnet.nl of telefonisch 0529-456362/ 06-83214664.

Naar boven

5 oktober 2012 – Uitslagen marathon

Hieronder kunt u de uitslagen van de oefenmarathon in Ane bekijken in PDF-formaat.

Klik op de betreffende link om de uitslagen te openen:

Oefenmarathon uitslagen paarden

Oefenmarathon uitslagen pony’s

Naar boven

20 september 2012 – Enjoy the ride

In het eerste weekend van oktober worden er door het hele land ritten georganiseerd voor het goede doel. Vorig jaar is er door alle deelnemers ruim 16.000 euro opgehaald voor Stichting Pink Ribbon. Dit jaar is het streven om 20.000 euro bij elkaar te rijden voor KWF Kankerbestrijding.

Rijd ook mee in de strijd tegen kanker! Schrijf je in voor één van de ritten, download het sponsorformulier en vraag je familie, vrienden en collega’s je te sponsoren per kilometer. Alle sponsorgelden gaan direct naar KWF Kankerbestrijding. Naast de gebruikelijke lunch is er voor alle deelnemers een actieshirt.

FNRS Manege Hazelhorst, Ommerweg 74, 7683 AZ Den Ham, organiseert op 7 oktober ook een Enjoy the Ride rit. Zij rijden door het prachtige gebied rondom Den Ham en zelfs helemaal naar de Lemelerberg. Daar is een stop met lunch voor ruiter en paard.

Er kan worden deelgenomen door ruiters en menners met en zonder eigen paard. Voor deelname op een huurpaard, neem eerst contact op met de manege. Deelnemers op een huurpaard rijden de rit onder begeleiding van de manege.

Er zijn twee afstanden: ca. 15 km en ca. 25 km.

Meer informatie over De Hazelhorst of de omgeving vindt je op www.hazelhorst.nl

Voor meer informatie over de actie en KWF kijk op www.kwfkankerbestrijding.nl

Om het sponsorformulier te downloaden: Sponsorformulier Enjoy the Ride

Er zijn al een aantal leden van Menvereniging Harp die zich hebben opgegeven dus doe ook mee en beleef een gezellige dag voor een goed doel!

Naar boven

12-09-2012 Gevonden voorwerpen authentieke rijtuigendag

Na de authentieke rijtuigendag is er in Oud Lutten een haakje gevonden van een tuig. Mocht iemand dit haakje zijn verloren kan diegene contact opnemen met Eric Overweg via eric.overweg@ict.nl.

Naar boven

08-09-2012 Route Authenieke Rijtuigendag

Hieronder vindt u de route van de Authentieke Rijtuigendag welke op 8 september a.s. gehouden wordt.

Om de route als PDF te downloaden klik hier: Route NK 2012 PDF

Naar boven

05-06-2012 Menvereniging Harp valt in de prijzen

Zaterdag 2 juni was het terrein van Manege Hoogenweg alweer het centrum van activiteiten van Menvereniging Harp. Er werd namelijk de jaarlijkse dressuur- en vaardigheidswedstrijd gehouden.

Er deden flink wat eigen leden mee en dat deze zich konden meten met de rest van het deelnemersveld werd wel duidelijk in de uitslag. De volledige uitslagen kunnen bekeken worden op www.startlijsten.nl.

Dressuur Hobby Klasse 1, enkelspan paard twee keer de eerste prijs voor Gerrit Ramaker. Ook twee keer de eerste prijs voor Jan Kosters met zijn tweespan paarden.

Voor Henk Beniers was er ook een eerste prijs met zijn tweespan haflingers. Zijn dochter, Annemarie ten Brinke, spande haar shetlanders in en ook zij mocht een eerste prijs mee naar huis nemen.

In de klasse B enkelspan pony behaalde Jeska Richterink twee keer een tweede plaats, net als Roy Nijeboer maar Roy behaalde dit in het enkelspan paard klasse B.

In de L enkelspan pony ging de gedeelde eerste plaats naar Loes van Zuilen.

In de vaardigheid ging de eerste prijs na een hele snelle en nette rit naar Lienke Briene in de klasse L enkelspan pony.

Voor Roy Nijeboer bleef er na één gevallen balletje een nette derde prijs over.

In de Hobbyklasse ging de eerste prijs naar een nieuw Harp-lid, Peter ten Brinke met zijn tweespan pony’s.

De eerste prijs met zijn tweespan paarden was voor Gerrit Beniers.

De volgende wedstrijd op het programma waar Harp zich laat zien is de tweedaagse marathonwedstrijd in Hellendoorn op 9 en 10 juni.

Naar boven

01-05-2012 Proeven zomercompetitie 2012

Proef 54 Klasse B

Om de proef als PDF te downloaden klik hier: Proef 54 B

Proef 56 Klasse B

Om de proef als PDF te downloaden klik hier: Proef B 56

Proef 58 Klasse L

Om de proef als PDF te downloaden klik hier: Proef L 58

Proef 59 Klasse L

Om de proef als PDF te downloaden klik hier: Proef L 59

Proef 60 Klasse M

Om de proef als PDF te downloaden klik hier: Proef M 60

Proef 61 Klasse M

Naar boven

05-04-2012 Lezing Rita Dijk

Op maandagavond 4 juni komt Rita Dijk een lezing geven over paardenmassage. Rita Dijk is een gecertificeerd en professioneel paarden sportmassage therapeut.

Massage helpt uw paard lekkerder in zijn of haar vel te zitten en beter te kunnen presteren en is dus voor ieder paard geschikt. Rita zal maandag 4 juni eerst een inleiding geven en daarna zal ze de theorie gaan uitleggen met behulp van een paard.

Wanneer iemand binnen de vereniging een paard heeft die vast zit en die deze avond als ‘demonstratiepaard’ kan dienen dan graag contact opnemen met Hanny Kosters, 06-38626433 of janhannykosters@hotmail.com.

Kijk voor meer info over Rita Dijk op www.paardenmassagerita.nl

De lezing start om 20.00 uur.

Naar boven

04-04-2012 Harp lid presteert op Noordelijk Kampioenschap

Op zaterdag 31 maart werden de Noordelijke Menkampioenschappen gehouden in Exloo. Daar mocht Roy Nijeboer met zijn paard Sharell in de Klasse L vaardigheid enkelspan paard een derde prijs mee naar huis nemen op zijn eerste officiële wedstrijd.

Menvereniging Harp wil hem dan ook feliciteren met zijn behaalde prijs!

Naar boven

23-03-2012 Enquete Men District Oost

Men District Oost heeft een enquete ontwikkeld en vraagt aan ons deze enquete in te vullen en op te sturen:

“Aanleiding voor deze enquete zijn twee zaken. Ten eerste willen we n.a.v. onder meer de laatste vergaderingen als bestuur van Men District Oost graag meer inzicht krijgen in de verwachtingen en meningen over de toekomst van het mendistrict en de mensport in zijn algemeenheid. Ten tweede het uitstel c.q. afstel van de enquete die de KNHS zou houden.

Wij zijn ons er van bewust dat een aantal zaken voor verbetering vatbaar zijn en staan open voor opbouwende kritiek. Daarbij willen wij graag de mening van zo veel mogelijk menners uit ons district hierover horen.

Vaak worden in vergaderingen slechts een paar mensen gehoord. Met deze enquete willen wij iedereen binnen Men District Oost de gelegenheid geven om hun mening te geven en vooral met ideeën te komen.

Uiteraard worden de resultaten anoniem verwerkt. Om voor wie dat wil de anonimiteit te waarborgen en er zeker van te zijn dat de uitkomsten de mening weergeeft van de mensporters uit Men District Oost vragen we al onze lidverenigingen deze enquete onder hun leden te verspreiden en verspreiden we ze niet zelf rechtstreeks naar de leden.

De ingevulde enquete-formulieren kunnen dan – graag voor 1 april – gemaild worden naar inge.jager@hetnet.nl of (anoniem) opgestuurd worden naar Postbus 26 7570 AA Oldenzaal. Wij willen de uitkomsten van deze enquete graag bespreken in de voorjaarsvergadering.

Het aantal vragen lijkt misschien groot, maar we hebben geprobeerd zoveel mogelijk verschillende onderdelen en aandachtsgebieden in deze enquete te vatten zodat we ook een zo breed mogelijke visie kunnen verwoorden. Alle vragen zijn gebaseerd op vragen en suggesties c.q. opmerkingen die bij ons – op welke wijze dan ook – zijn binnengekomen.

Wij zijn reuze benieuwd naar de resultaten en kijken uit naar heel veel ingevulde enquetes!”

Namens Men District Oost,

Cor Hak, Rebecca Jansen-Bennink, Mark Jan Vink, Wim Veldboom en Inge Jager.

Om de enquete in te vullen klik op onderstaande link. Heeft u problemen met het invullen van het bestand? Stuurt u dan even een mail naar karrespoorharp@live.nl dan wordt de enquete u in de bestandsformaat Word toegezonden.

Enquete Men District Oost

Naar boven

21-03-2012 Startlijst LR & PC Sallandruiters

Datum                          Dinsdag 03-04-2012

Locatie                        Manege Gulden Spoor, Hessenweg 78, 7771 RG Hardenberg

Onderdeel                  Vaardigheid

Nr. Tijd Naam menner Naam pony/ paard Rubriek Klasse
1 19:00 Rikus Nijeboer
2 19:05 Henk Hans Selvira Enkelspan paard L
3 19:10 Rianne Nijmeier Bobby Enkelspan pony L
4 19:15 Cindy Botter Enkelspan pony L
5 19:20 Johan Lammers Noa Enkelspan paard L
6 19:25 Eddy Hekman Amaretto Enkelspan paard L
7 19:30 Femke ten Kate Jelle Enkelspan pony L
8
9 19:40 Jan Dirk Bremmer Shakira Enkelspan pony L
10 19:45 Mieke ten Kate Jelle Enkelspan pony L
11 19:50 Erna Moorslag Fleurtje Enkelspan pony L
12 19:55 Jerny Kats Jessy Enkelspan pony L
13 20:00 Cindy Botter Foxy Enkelspan pony L
14 20:05 Ramon Oosterveld Jaguar Enkelspan pony L
15 20:10 Melanie Kats Jessy Enkelspan pony M
16 20:15 Jan Kosters Anoeska Enkelspan paard L
17 20:20 Gerben Beniers Nelson Enkelspan paard L
18 20:25 Henk Snippe Nick Enkelspan pony L
19 20:30 Henk Beniers Tom Enkelspan pony L
20 20:35 Roy Nijeboer Sharell Enkelspan paard L
21 20:40 Julia Kramer Corne Enkelspan pony L
22 20:45 Melissa ten Kate Simba Enkelspan pony L
23 20:50 Ina Nijeboer Sharell Enkelspan paard M
24 20:55 Willemien Odink Fleurtje Enkelspan pony Z
25 21:00 Hanny Kosters Harry Enkelspan paard L
26 21:05 Annemarie ten Brinke Oniel & Nelson Tweespan pony L
27 21:10 Gerrit Ramaker Olinca & Uiteraard Tweespan paarden L
28 21:15 Lissanne v.d. Spoel Sjors & Sjimmy Tweespan pony L
29 21:20 Cindy Botter Tweespan pony L

Houdt u er rekening mee dat er mogelijk eerder gestart kan worden als het programma inloopt.

Naar boven

25-02-2012 Uitnodiging receptie dhr. en mevr. Veneberg

Op vrijdag 2 maart 2012 zijn Gerrit Veneberg & Johanna Veneberg-Hankamp 50 jaar getrouwd.

De leden van Harp worden uitgenodigd voor de receptie van 16.00 tot 18.00 uur in Zaal Boslust, Stoeten dijk 1, 7794 RB Rheeze.

Gerrit en zijn vrouw zullen met paard en wagen naar de feestzaal gebracht worden. Hiervoor wordt er verzameld op de kruising Grote Beltenweg/ Stoetendijk om 15.30 uur.

Naar boven

10-02-2012 Overlijdensbericht Harm Altena

Op dinsdag 7 februari 2012 is ons ere-lid Harm Altena overleden. Hij is 93 jaar geworden. Harm was twintig jaar lang een gewaardeerd lid van onze menvereniging.

De afscheidsdienst wordt gehouden op maandag 13 februari om 10.30 uur in de Stephanus kerk te Hardenberg. Er is vanaf 10.00 uur de gelegenheid om te condoleren.

Naar boven

09-02-2012 Startlijst wedstrijd Sallandruiters

Datum                      14-02-2012

Locatie                    Manege Gulden Spoor, Hessenweg 78, 7771 RG Hardenberg

Proeven                 BB   – proef 56

B     – proef 56

L     – proef 59

M    – proef 61

 

Nr. Tijd Naam menner Naam pony/ paard Rubriek dressuur Klasse
1 18:00 Rikus Nijeboer Aqiel Enkelspan pony BB
2 18:10 Henk Hans Selvira Enkelspan paard L
3 18:20 Rianne Nijmeier Bobby Enkelspan pony B
4 18:30 Johan Lammers Noa Enkelspan paard BB
5 18:40 Eddy Hekman Amaretto Enkelspan paard B
6 18:50 Femke ten Kate Jelle Enkelspan pony B
7 19:00 Willemien Odink Fleurtje Enkelspan pony L
8 19:10 Mieke ten Kate Jelle Enkelspan pony B
9 19:20 Jan Dirk Bremmer Shakira Enkelspan pony B
10 19:30 Cindy Botter Foxy Enkelspan pony B
11 19:40 Ramon Oosterveld Jaguar Enkelspan pony B
12 19:50 Jan Kosters Anoeska Enkelspan paard L
13 20:00 Gerben Beniers Nelson Enkelspan paard BB
14 20:10 Henk Snippe Nick Enkelspan pony B
15 20:20 Henk Beniers Tom Enkelspan pony BB
16 20:30 Roy Nijeboer Sharell Enkelspan paard BB
17 20:40 Julia Kramer Corne Enkelspan pony M
18 20:50 Willemien Odink Ylona van Veldzicht Enkelspan pony L
19 21:00 Hanny Kosters Harry Enkelspan paard L
20 21:10 Gerrit Beniers Baron Enkelspan paard BB
21 21:20 Annemarie ten Brinke Oniel & Nelson Tweespan pony BB
22 21:30 Gerrit Ramaker Olinca & Uiteraard Tweespan paarden B
23 21:40 Lissanne v.d. Spoel Sjors en Sjimmy Tweespan pony L

Houdt u er rekening mee dat er mogelijk eerder gestart kan worden als het programma inloopt.

Naar boven

22-01-2012 Paard 2012

Gisteren heeft menvereniging Harp een gedeelte van wat ze kunnen laten zien tijdens Paard 2012 in de Evenementenhal te Hardenberg. In de middag was er het ringsteken en ’s avonds was er het carrousel rijden. Beide zijn goed bezocht en vielen in de smaak bij het publiek.

De foto’s die zijn gemaakt tijdens Paard 2012 staan nu online! Klik hier om de foto’s te bekijken.

Ook zijn er filmpjes gemaakt welke ook op de website te vinden. Klik hier om naar de filmpjes te gaan

Naar boven

13-01-2012 Jaarvergadering

Hierbij worden de leden van menvereniging H.A.R.P. uitgenodigd voor de jaarvergadering. Deze zal gehouden worden op maandag 20 februari 2012 om 20.00 uur bij Het Gebouw te Hoogenweg. Het adres is Hoogenweg 45, 7793 HP Hoogenweg.

De agenda voor deze avond zal zijn:

1. Opening

2. Mededelingen

3. Notulen vorige vergadering

4. Jaarverslag activiteiten

5. Verslag kascontrole commissie

6. Jaarverslag penningmeester

7. Benoeming nieuwe kascontrole commissie

Pauze

8. Prijsuitreiking zomercompetitie dressuur en vaardigheid

9. Bestuursverkiezing: aftredend en niet herkiesbaar dhr. T. Mollen. Voorgedragen word dhr. Prenger *

Pauze

10. Commissie Authentiek en Marathon ontbinden en opnieuw aanstellen

11. Rondvraag

12. Sluiting

* Eventuele andere kandidaten dienen 24 uur voor de aanvang van de vergadering schriftelijk te zijn ingediend bij het bestuur.

Naar boven

13-01-2012 Nieuwe website

Het heeft even geduurd voordat hij klaar was maar nu is het dan toch zo ver! De website heeft een totaal make-over gehad. De lay-out is totaal vernieuwd en is nu helemaal gericht op het feit dat wij een menvereniging zijn. Het is nu herkenbaarder en overzichterlijker dan dat het was.

De meeste onderdelen zijn gebleven, zij het soms op een iets andere manier. Zo zijn de foto’s nu makkelijker te bekijken doordat men niet meer steeds een vergroting hoeft op te vragen en dat bij elke foto opnieuw te doen. Nu kunt u lekker ontspannen, achter elkaar alle foto’s bekijken.

De komende tijd wordt er nog verder gewerkt aan deze website dus kijk regelmatig of er weer nieuwe dingen op staan!

Heeft u nog informatie voor op de website? Neem dan contact op met Linda Nijeboer via karrespoorharp@live.nl.

Naar boven

11-01-2012 Deelname Paard 2012

Ook dit jaar zullen we tijdens Paard 2012 in de Evenementenhal te Hardenberg een bijdrage leveren aan het programma. We zullen deze dag onze menvereniging en het mennen in het algemeen van twee kanten laten zien, namelijk met ringsteken en met carrousel rijden.

Programma:

14.20 – 14.50 uur Ringsteken

19.35 – 19.45 uur Carrousel

Naar boven